Handboek voor de watervriendelijke tuin

Atelier GROENBLAUW heeft in samenwerking met Tuinbrance Nederland en de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling een handboek voor de tuinbranche gemaakt.

Het losbladige systeem met 19 infobladen is gericht op het informeren, inspireren en activeren van particulieren tuineigenaren. De infobladen bevatten tips met duidelijke uitleg hoe men zelf aan de slag kan om de eigen tuin klimaatbestendig te maken.

Leg een regenwatervijver aan. Plaats een regenton. Plaats groene hagen. Plant een boom, maak hoogteverschillen……Dit zijn enkele tips uit het handboek voor de watervriendelijke tuin. Het handboek informeert hoveniers, tuincentrummedewerkers en hun klanten over concrete maatregelen voor een watervriendelijke en hittebestendige tuin.

De verschillende infobladen kunnen de klanten meenemen ter inspiratie en ondersteuning.

Het handboek is een uitgave van atelier GROENBLAUW, Tuinbranche Nederland en de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling.

De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Stichting RIONED, STOWA, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Tuinbranche Nederland.

Bekijk hier het Handboek Tuinbranche