Proeftuin Lakenplein Leiden

Woningcorporatie Portaal ontwikkelt een integrale visie voor het Lakenplein in de binnenstad van Leiden. In de door ons georganiseerde workshops zijn klimaatbestendige maatregelen verkend voor dit stukje historische binnenstad.

Er zullen 60 appartementen in de sociale woningbouwsector worden gebouwd volgens het nieuw ontwikkelde Barbahuis-concept.

De Watercoalitie (onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu) zet in op goed waterbeheer in en om het huis, onder andere door diverse partijen bijeen te brengen die elkaar kunnen versterken in de aanpak.

In opdracht van Portaal en de Watercoalitie heeft atelier GROENBLAUW in samenwerking met Anneke van Veen workshops georganiseerd voor de ontwikkeling van het Lakenplein, waarbij de mogelijkheden ten opzichte van duurzaam waterbeheer en klimaatbestendigheid in nieuwbouwplannen verkend zijn. Een brede groep betrokkenen, zoals de gemeente, Portaal, het Hoogheemraadschap van Rijnland, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers vanuit de samenleving heeft aan de workshops meegedaan.

Het resultaat van deze workshops is in een publicatie samengevat.

 

In opdracht van: Portaal en de Watercoalitie
In samenwerking met: Anneke van Veen
Locatie: Lakenplein, Leiden
Jaar: 2016