Het Holenkwartier, Hoorn

Blok 14 is een uniek woonproject van Intermaris midden in het nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn, het Holenkwartier. Intermaris realiseert hier een nieuw woningbouwproject met 60 sociale huurappartementen. Het is een bijzonder project voor Intermaris met gemeenschappelijke voorzieningen, een gemeenschappelijke tuin op de parkeergarage en dakterrassen. We hebben samen met de toekomstige huurders een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de gemeenschappelijke binnentuin en de twee dakterrassen.

In een workshop met de potentiële bewoners hebben we de ideeën verzamelt en aansluitend vertaald naar een schetsontwerp.

De binnentuin is ingericht met het doel een prettige verblijfsruimte te realiseren. Er is ruimte voor groepen, maar ook een kleinere rustige plek bij de waterschaal. Twee grote bomen geven schaduw, daarnaast zijn er ook zitplekken in de zon. Het vele groen zorgt voor schuilplaatsen voor vogels, vlinders en insecten en maakt dat de tuin een prettige verblijfsplaats is voor mens en dier. Er is een pergola die gebruikt kan worden om een druivenstruik overheen te laten groeien. Er is een moestuin naast een van de verblijfsplekken. De houten vlonders voor de paden en de verblijfsplekken hebben een warme uitstraling. De toegang via het binnengebied voor de individuele woningen zorgt voor meer privacy op het terras van de woningen. Eén dakterras is ingericht voor kleine feestjes, met een tafel en ruimte voor een buitenkeuken, het andere dakterras is meer een stilteplek en is vooral beplant.