NKWK Klimaatbestendige Stad Projectbezoek Culemborg

7 oktober 2016

Leren van ervaringen op het gebied van klimaatbestendige inrichting? Rondkijken in een wijk die haar eigen regenwater opvangt, het grondwater aanvult, afvalwater hergebruikt en groen en blauw inzet om de leefbaarheid te vergroten door bijvoorbeeld hittestress te voorkomen? Ga dan op donderdag 10 november mee met dit projectbezoek.

Dit projectbezoek is onderdeel van de onderzoekslijn Klimaatbestendige stad van het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK-KBS). In samenwerking met de gemeente Culemborg, het waterschap Rivierenland en Atelier GroenBlauw bezoeken we onder meer de duurzame wijk EVA-Lanxmeer. We verwachten dat ook dit bezoek, net als het eerste projectbezoek aan de Twentesteden in april van dit jaar, inspirerend en leerzaam zal zijn.

Kennis en ervaringen delen
De gemeente Culemborg en water zijn historisch sterk met elkaar verbonden. De stad heeft zo waardevolle kennis en ervaring opgedaan op het gebied van klimaatbestendige inrichting. We gaan deze dag ervaringen uitwisselen. We nodigen alle deelnemers uit ook uw kennis, ervaring en vragen in te brengen. Vragen waar nog geen antwoord op is, nemen we mee in de kennisagenda die NKWK-KBS ontwikkelt.

Ochtendprogramma
De ochtend start om 09.00 uur met inloop en ontvangst. Deskundigen Gerwin Verschuur en Hyco Verhaagen vertellen u over de wijk EVA-Lanxmeer. Daarna bezoeken we in kleine groepen de wijk en een waterberging bij het Oranjepad.

Middagprogramma
Na de lunch bieden we u in de middag inspirerende workshops en kennissessies aan. Er vinden twee rondes plaats van elk een uur, waarbij u kunt kiezen uit de volgende thema’s:

Wat kunnen we leren van EVA-Lanxmeer? Hoe kunnen we de ontwikkelde kennis overbrengen naar andere projecten en gemeenten?
Welke bijdrage levert het stedelijk waterplan aan klimaatbestendig Culemborg?
Gezamenlijk werken aan een klimaatbestendig watersysteem in Culemborg-West.
Aanpak wateroverlast bedrijventerreinen.
Na deze twee rondes maken we plenair de balans op van de dag. Het middagprogramma duurt tot 16.30 uur, waarna we de dag afsluiten met een borrel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door hier te klikken. De dag is bedoeld voor professionals die in het ruimtelijke en fysieke domein werkzaam zijn. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. U dient zich vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 31 oktober. Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 100 deelnemers. ­­­U ontvangt na aanmelding binnen enkele dagen een bevestiging.