Calculator regenwateropvang

Bereken hoeveel m2 opslag je nodig hebt om regenwater op te vangen en te gebruiken.
De calculator regenwateropvang helpt je bij het uitrekenen van de benodigde omvang van het reservoir voor het gebruik van regenwater, bijvoorbeeld voor de toiletspoeling.

Regenwater is heel gemakkelijk voor diverse functies in en om jouw huis her te gebruiken. Nu gebruiken we veelal drinkwater voor functies waar niet zo’n extreem hygiënisch water voor nodig is. Door regenwater bijvoorbeeld te gebruiken voor de wasmachine en het toilet kun je op de kosten voor drinkwater besparen maar help je vooral ook het milieu. Daarnaast ontzie je ook het riool (omdat er minder grote hoeveelheden water door het riool hoeft te worden gespoeld).

Om drinkwater te winnen en te bereiden moeten er energie en chemicaliën worden ingezet. Hoe minder drinkwater wij gebruiken, des te minder energie en chemicalien zijn er nodig. In de toekomst zullen er door de klimaatverandering ook wel eens drinkwatertekorten kunnen ontstaan in lange droogteperiodes. Ook daarom is zuinig omgaan met water een verstandige keuze.

Naast besparing op drinkwater door het gebruik van waterbesparende kranen, douchekoppen en apparaten kan er door bewust gedrag op drinkwater worden bespaard.

Voor regenwateropvang en –gebruik heb je in je huis een installatie nodig met een aantal componenten waaronder een regenwateropvangbuffer. Wij hebben een simpele rekentool ontwikkeld om de optimale grootte van de regenwateropvanbuffer in jouw situatie te berekenen.

Kijk op de website van Huisje Boompje Beter voor de rekentool.


Voor meer informatie over het gebruik van regenwater, zie deze link.
Voor meer informatie over installaties bij woningen, zie deze link.

 

Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Jaar van uitgave: 2015