Huisje Boompje Beter Leiden

De lokale versie van Huisje Boompje beter voor de gemeente Leiden is online.
Op de Leidense Huisje Boompje Beter vinden bewoners informatie over het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van de tuin. Ook is er een scoretool toegevoegd en kunnen bewoners hun tuin op de kaart zetten.

De Leidense versie van Huisje Boompje Beter is de eerste lokale versie speciaal gemaakt om Leidenaren te stimuleren en te motiveren om hun tuin te vergroenen. Ook is er informatie over het klimaatbeleid, nieuws en activiteiten rondom het klimaatbestendig maken van de stad Leiden.

In de scoretool kun je aanvinken welke maatregelen je al hebt getroffen en kun je direct zien hoe watervriendelijk, hittebestendig en biodivers jouw tuin is. Bewoners kunnen hun score en een foto van hun tuin op de kaart zetten.

Natuurlijk zijn er op de lokale versie van Huisje Boompje Beter ook alle maatregelen te vinden die bewoners zelf kunnen treffen voor een water- en natuurvriendelijke tuin.

De Leidense Huisje Boompje Beter site maakt deel uit van de Goedcampagne in Leiden en is gefinancierd door gemeente Leiden en Interreg 2020.