Klimaatatelier gemeente Bunschoten

2 juli 2018

Dinsdagmiddag 26 juni zat de hele raadszaal in Bunschoten vol met collega’s van Aad Voorwinden en Rieneke Gerkema van de gemeente Bunschoten, allemaal nieuwsgierig naar het klimaatatelier georganiseerd door hun collega’s.

Hiltrud Pötz vertelde over de verschillende mogelijkheden die er zijn om je stad of dorp te vergroenen/verblauwen, Charles Rijsbosch van Platform Water Vallei en Eem gaf een presentatie over hoe ons klimaat is veranderd de afgelopen eeuwen. Waren er eerst een aantal medewerkers die niet goed begrepen waarom ze uitgenodigd waren, na een half uur was iedereen enthousiast!

In 2020 gaat de Schilders buurt in Bunschoten op de schop. Een uitgelezen kans om deze klimaatrobuust in te gaan richten. De groep werd in tweeën gesplitst en ging met een landschapsarchitecte aan de slag. Heel veel mooie ideeën werden ingetekend, velen ook uitvoerbaar. Zoals het vergroenen van het schoolplein in de buurt, het aanpakken van de speeltuintjes, regenwater afkoppelen en laten afvoeren naar de watergang voor verbetering van de waterkwaliteit, maar ook het éénrichting maken van straten en hierdoor meer ruimte voor groen realiseren. Kortom; een geslaagde middag met veel inspiratie bij de medewerkers van de gemeente Bunschoten!